Belangrijkste feiten

Class

Class

9

Maat

Maat

166m² (productie), 13m² (kwaliteitscontrole)

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

14 luchtwisselingen per uur bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Parker Hannifin Production Cleanroom

Wat had de klant nodig?

Onze klant had een cleanroom productiecel nodig voor de verwerking van brandstoffiltermodules voor vrachtwagens voor een wereldwijde vrachtwagenfabrikant. Een cleanroom lab was eveneens nodig om voldoende kwaliteitscontroles te leveren voor procescontrole.

Beide cleanrooms zijn voorzien van GTi Max Décor vloeren, waardoor de vloer van de faciliteit wordt geüpgraded naar cleanroom normen.


Parker Hannifin Laboratory Cleanroom

Wat heeft de klant gekregen?

We hebben twee cleanrooms met temperatuurregeling ontwikkeld, wat het proces en de vereisten voor het deeltjesniveau kan vergemakkelijken:

  • ISO klasse 9 cleanroom voor productie
  • ISO klasse 6 cleanroom lab voor kwaliteitscontrole

De productie cleanroom had een interne hoogte van 3750 mm om de machines voldoende plaats te geven. De ruimte beschikt ook over een snel omhooggaande deur en 2 ruimtes om wijzigingen aan te brengen. Het design is geoptimaliseerd voor mogelijke uitbreiding, zodat het toekomstbestendig is tegen verdere vraag.

De cleanroom lab werd voorzien van een trapje naar de werkbank, spiegel en kast ter verbetering van de kledingprocedures van de operators.


Parker Hannifin Production Cleanroom

Hoe hielpen wij onze klant?

De productie cleanroom werd gepersonaliseerd met het kenmerkende goudstaaf design van Parker als visueel element, waardoor een centraal punt in de productiefaciliteit werd gecreëerd.

Het ECO cleanroom controlesysteem in de cleanroom lab controleert voortdurend de bedrijfsomstandigheden in de ruimte, en genereert alarmen wanneer een van deze parameters een vastgestelde drempel overschrijdt.