Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

390m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

Luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

Toen wegens een ernstige brand de productie bij Blend & Bottle werd stopgezet, zette de OEM-producent van e-liquid de ramp om in fortuin door van de gelegenheid gebruik te maken om haar productiefaciliteit in Stockport, Cheshire up te graden. Connect 2 Cleanrooms (C2C) heeft nauw met Blend & Bottle samengewerkt om een ISO 14644-1:2015 geclassificeerde cleanroomfaciliteit te creëren ter ondersteuning van haar werkmethode en om toekomstbestendig te zijn tegen mogelijke wijzigingen in de TPD-wetgeving.

De cleanroom is opgezet met een hybride monobloc en omringd door een hardwall, waardoor de structurele integratie, brandwerende bescherming en zichtbaarheidseisen van de werkwijze in balans worden gebracht. Vijf onderling vergrendelde snelle roldeuren en een op maat gemaakte machine-interface voor cleanrooms om brandnieuwe en op maat gemaakte productiemachines te huisvesten, vergemakkelijken de efficiënte verplaatsing van de producten langs de productielijn om het schema voor de massaproductie van maximaal 8 miljoen flessen per maand te ondersteunen.


Wat heeft de klant gekregen?

Het ECO controlesysteem van C2C zorgt voor configureerbare controle over de ventilatorfiltereenheden, die kan worden ingesteld op het volgen van de vervangingspatronen. Het ECO systeem controleert niet alleen de bijbehorende producten maar monitort actief drukverschil, het contaminatieniveau van deeltjes en de temperatuur en vochtigheid; en genereert alarmen wanneer de meetwaarden een door de gebruiker vastgestelde drempelwaarde overschrijden. Alle gegevens worden geregistreerd op een cloud-gebaseerde server en zijn beschikbaar voor downloaden en ondervragen op afstand.

De MAC 10® LEDC-ventilatorfiltereenheden bieden geavanceerde energie-efficiëntie voor de toevoer van lucht met een zeer efficiënt deeltjesluchtfilter (HEPA-filter) (met een effectiviteit van minimaal 99,99 % voor deeltjes van 0,3 micron) en is een schaalbare eenheid die in geval van toekomstige upgrades eenvoudig kan worden geconfigureerd. Het ECO controlesysteem zorgt voor realtime controle over de toestand van de HEPA-filters om een efficiënte werking te verzekeren.

Ter ondersteuning van potentiële toekomstige upgrades tot een schonere ISO 14644-1-klasse, beschikt dit volledig doortrokken en afgedichte plafond van de cleanroom over vooraf gemaakte openingen om extra ventilatorfiltereenheden zonder significante onderbrekingen te kunnen toevoegen. In het plafond zit eveneens vlakke led-verlichting met geïntegreerde noodverlichting die door passieve Infrarood sensoren (PIR) wordt gecontroleerd, waardoor verbeterde energie-efficiëntie en inachtneming van gezondheid en veiligheid wordt geboden.


Hoe hielpen wij onze klant?

Naast de comfortkoeling in de hoofdruimtes, vereiste Blend & Bottle een warmtecel voor het regelen van de viscositeit van de e-liquide vóór het bottelen om de efficiëntie van de stroom en de productielijn te verbeteren. De warmtecel kan tot maximaal 50°C ± 2°C opwarmen en is aangelegd met precisiepanelen van Kingspan met geïntegreerde lucht terugvoer om warmteverlies te minimaliseren. De warmtecel wordt gecontroleerd door een eigen controlesysteem voor controle en monitoring, evenals voor belangrijke functies voor gezondheid en veiligheid, zoals een automatische uitschakeling van het verwarmingsblok wanneer de luchtstroom moet worden verminderd.

In de hoofdruimte van de cleanroom wordt er voor de lucht terugvoer gezorgd via interne kolommen, waardoor schone en temperatuur-geconditioneerde lucht wordt gerecycled om onnodige oververwerking te vermijden. Gezien de cleanroom onder een mezzanine geïnstalleerd is, en visueel met een fascie geïntegreerd, is toegang via de dakzijde beperkt, en daarom worden er vervangbare (RSR-Room-Side Replaceable) voorfilters gebruikt zodat het geplande onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Deze cleanroom-faciliteit brengt gezondheid en veiligheid, procesbehoeften en energiezuinige hygiëne in balans, waardoor Blend & Bottle haar voorsprong kan behouden in een groeiende en concurrerende industrie.

Sam Armer

De nieuwe faciliteit die bij Blend & Bottle geïnstalleerd is, is het bewijs van de relatie die zich tussen de eindgebruiker en Connect 2 Cleanrooms heeft ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat zowel de huidige als toekomstige productiebehoeften kunnen worden opgevangen in de nieuwe faciliteit, werd een hoge mate van ontwerpflexibiliteit verstrekt met het oog op een toekomstige ISO-klasse upgrade. Dankzij een collaboratieve ontwerpdefinitie werd het gebruik van de ruimte onder de mezzanine gemaximaliseerd en bood het een naadloze integratie in de bestaande faciliteit.

Sam Armer Product & Process Development Manager, Connect 2 Cleanrooms Ltd