Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

60.75m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

63 per uur bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

Bull Brand wilde zich diversificeren van de traditionele tabaksindustrie door de veilige productie van e-vloeistoffen.

Gereguleerd door de MHRA, is de productie van de e-sigaret geregeld door wetgeving Richtlijn Tabaksproducten 2014/14/EU (TPD) genoemd, om een “hoog niveau van gezondheids- en consumentenbescherming te leveren”.

Met dit in gedachte wilde Bull Brand, om als leverancier voor de grote detailhandelaar in aanmerking te worden genomen, erop kunnen vertrouwen dat haar productieomgeving gecontroleerd en reproduceerbaar is.


Wat heeft de klant gekregen?

De cleanroom bevindt zich op een entresol met balken en spanten erboven. We waren in staat om op deze locatie een cleanroom te creëren die bovendien volledig aansluit bij de bestaande faciliteit.

Dit hield in dat Bull Brand in staat was om de ruimte die ze ter beschikking hadden te maximaliseren en een werkbare en efficiënte productieomgeving te creëren.


Hoe hielpen wij onze klant?

We ontwikkelden een functioneel ontwerp voor de cleanroom door middel van besprekingen en bezoeken op locatie.

De maatwerk-cleanroom beschikt over HEPA-filtratie, temperatuurbeheersing, gekoppelde deuren, een legpuzzelvloer en stickers om Bull Brand´s sterke merk te versterken.

Er is ook een compacte, maar doeltreffende barrière voor pallettrucks opgenomen die de cleanroom beschermt tegen de drukke activiteiten in het magazijn.

"One of the aspects I was most pleased with on this project, was how we were able to maximise on the space on the mezzanine, creating a seamless interface." 

Fiona Kerr, Territory Account Manager, Connect 2 Cleanrooms Ltd