Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

54m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

79 aantal luchtverversingen per uur bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in de hoofdruimte

Wat had onze klant nodig?

Cubic Pharmaceuticals had een cleanroom-suite nodig voor het produceren van vaste en vloeibare medicijnen. Cubic Pharmaceuticals is het eerste biowetenschappelijke bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat een gepatenteerd ontwerp heeft ontworpen voor zijn nieuwe, continue granulatieproces voor het verwerken van in water onoplosbare, actieve farmaceutische ingrediënten (API's) door middel van hotmelt-extrusie (HME).

Door een uniek, continu productieproces voor het verwerken van de meest uitdagende API's, verhoogt deze technologie de oplosbaarheid van ibuprofen naar 80% binnen 15-20 minuten en 97% binnen 2 uur.

"We hebben de productie van Ibuprofen door middel van hotmelt-extrusie uitgevonden, wat een wereldprimeur is", zegt Saumil Bhatt van Cubic Pharmaceuticals. "Ook gebruiken we platformtechnologie, om nog eens 30 verschillende, niet-oplosbare moleculen te produceren, door middel van heet-droge geëxtrudeerde granulatie."


Hoe hebben we onze klant geholpen?

De Monobloc cleanroom-suite omvat 5 ruimtes voor mengen, productie, reiniging en afgifte, plus een omkleedruimte voor de medewerkers. Alles werd off-site gebouwd voor een efficiënte installatie.


Wat waren de voordelen voor onze klant?

"Deze GMP-gecertificeerde cleanroom heeft Cubic Pharmaceuticals getransformeerd tot een contract onderzoeksorganisatie (CRO), waardoor farmaceutische bedrijven kunnen profiteren van onze technologische doorbraken", zegt Saumil Bhatt van Cubic Pharmaceuticals.

Deze GMP gecertificeerde cleanroom heeft ons getransformeerd tot een contract onderzoeksorganisatie (CRO), waardoor farmaceutische bedrijven kunnen profiteren van onze technologische doorbraken.

We hebben gekozen voor C2C, vanwege het aantal door hen opgeleverde projecten, de betaalbare kosten en de hoge kwaliteit, die kenmerkend is voor hun staat van dienst.

Cubic Pharmaceuticals CEO,