Energie

ISO klasse 6 en 7 Hardwall Systeem voor zonnecel activiteiten

Doel: Beheersing temperatuur en luchtvochtigheid voor zonnecel activiteiten 

Afmetingen: 114m² 

Type: Hardwall panelen

Wat was de behoefte van de klant?

Na de bouw van nieuwe state of the art laboratoria op Swansea University's Bay Campus, werd door SPECIFIC een cleanroom met een stabiele en consistente omgeving voor hun onderzoek vereist. Om al hun zonnecel activiteiten onder te kunnen brengen werd tevens een grotere ruimte nodig geacht. Door de nauwkeurig geformuleerde specificaties eiste SPECIFIC een temperatuurregeling  van exact 21°C en een relatieve vochtigheid van minder dan 30% te allen tijde.

Hoe hebben we de klant geholpen?

Met behulp van eerdere ervaringen met Swansea University heeft Connect 2 Cleanrooms een modulaire hardwallcleanroom ontworpen, gefabriceerd en geïnstalleerd op de nieuwe Bay Campus in Swansea. De totale oppervlakte van de cleanroom bedraagt 114 m²en is onderverdeeld in 4 aparte ruimtes. De ISO klasse 7 ruimte is 6 m x 4 m groot. De temperatuur wordt continu op 21°C gehandhaaft en de luchtvochtigheid wordt constant op minder dan 30% gehouden. De ISO klasse 6 ruimte aan het andere uiteinde van de cleanroom is ook 6m x 4m en de temperatuur wordt ook daar constant op 21°C afgeregeld.

De hoofdcleanroom meet 11m x 6m en is ISO klasse 7 ruimte. De temperatuur is hetzelfde geregeld als in de andere ruimtes. Voor onderzoek, in een stuurstofvrije omgeving, is deze ruimte met drie handschoenenkasten uitgevoerd. De laatste ruimte is een ISO klasse 7verkleedruimte waar cleanroomwerknemers zich in een gecontroleerde omgeving kunnen omkleden om de introductie van deeltjes in de overige ruimtes te minimaliseren.

Wat was het voordeel voor de klant?

De keuze voor de heersing van luchtvochtigheid en temperatuur zorgt het hele jaar door voor consistentie die van onschatbare waarde is. Het Connect 2 Cleanrooms  beheersingssysteem voorziet SPECIFIC met de mogelijkheid om luchtvochtigheid te reguleren en zorgt voor een consistente omgeving voor onderzoeksdoeleinden, zoals tijdens materiaalsynthese,  of productie. Een stabiele basisconditie voor materialen en processen werd zo bewerkstelligt. Vóór de installatie van de cleanroom was de relatieve luchtvochtigheid 30% -70%, zodat deze te hoog was om de noodzakelijke processen doorgang te laten vinden.

Contactaanvraag

Contactaanvraag

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!