Engineering

Hardwall Cleanroom met geautomatiseerde HEPA-lite™ luchtstroomoverkappingen voor spuitgietproces

  • iso-7-hepa-lite-cleanroom-engineering
  • iso-7-cleanroom-engineering

Gebouwd om twee spuitgietmachines onder te brengen.

Afmeting: 44 m²
Type: Hardwall met geautomatiseerde HEPA-lite™ luchtstroomoverkappingen

Wat was de behoefte van onze klant?
Bij het continu streven naar kosteneffectievere, lean productie zijn innovatie en schaalbaarheid voor de hedendaagse productiefaciliteiten harde eisen.

Tex Plastics wilde hun aanbod vergroten met de productie in cleanrooms en kwam terecht bij de in Lancaster gevestigde leverancier van cleanroom-oplossingen, Connect 2 Cleanrooms.

De missie van Tex Plastics om beter presterende, goedkopere oplossingen voor haar klanten te ontwikkelen, is nu gecompleteerd met een klasse 7/8 cleanroom-systeem met geautomatiseerde HEPA-lite™ luchtstroomoverkappingen voor een hoge luchtreinheid, te bedienen met een gebruiksvriendelijke touchscreen interface.

Hoe hebben we onze klant geholpen?
We hebben een cleanroom-systeem ontworpen dat gebruik maakt van geautomatiseerde HEPA-lite™ luchtstroomoverkappingen, te bedienen via een gebruiksvriendelijke touchscreen interface.

Door middel van een gebruiksvriendelijke touchscreen interface kan onze klant op afstand actuators activeren die HEPA-lite™ luchtstroomoverkappingen kunnen terugschuiven om de bovenloopkraan toegang tot het gereedschap te geven.

Deze klantspecifieke eis zorgt ervoor dat op het kritieke moment van de productie schone lucht wordt toegevoerd en vermindert contaminatie door de delen van de machines, die tijdens het wisselen van gereedschap aan de buitenomgeving worden blootgesteld, significant te beperken. Dit beperkt de downtime tijdens het reinigen, vermindert het risico op contaminatie en verhoogt de productiviteit.

Bekijk de cleanroom en de geautomatiseerde luchtstroomoverkappingen in onderstaande video.

Wat was het voordeel voor de klant?
De touchscreen interface fungeert ook als regelsysteem en biedt volledige controle over de HEPA-filtratie en de verlichtingsniveaus. Bovendien bewaakt het systeem de drukniveaus en waarschuwt het personeel als de cleanroom buiten de specificaties komt.

Alle drukgegevens worden gelogd en zijn exporteerbaar en controleerbaar om de prestaties en permanente naleving van de eisen van de productieprocessen aan te tonen.

De cleanroom van Tex Plastics heeft 4 zones, gescheiden door scheidingswanden: twee voor Arburg-spuitgietmachines, een verpakkingsruimte en een gedeelte voor goederenoverdracht. Als één machine ontmanteld of onderhouden moet worden, kan dit veilig worden gedaan zonder dat dit van invloed is op een van de andere processen.

Het modulaire ontwerp betekent dat extra ruimte kan worden toegevoegd om meer machines onder te brengen of om een grotere verpakkingsruimte te creëren. Dit geeft klanten het vertrouwen dat de cleanroom indien nodig in de toekomst kan worden uitgebreid.

Tex Plastics leverde 3D-modellen van hun machines aan, waardoor Connect 2 Cleanrooms bij het ontwerp van de cleanroom het vloeroppervlak optimaal kon benutten en een soepel verlopend installatieprogramma met een minimale verstoring voor het productieteam van Tex Plastics kon waarborgen.

De cleanroom is nu volledig operationeel en completeert een reeds uitgebreide “concept-tot-uitvoering” oplossing voor alle thermoplastische eisen van conventionele cleanrooms, white rooms en cleanrooms.

Dankzij het zorgvuldige projectmanagement van uitgebreide validatieprotocollen voor gereedschappen, waaronder wetenschappelijke spuitgietdisciplines, heeft Tex Plastics met een uiterst efficiënte cleanroom-productiefaciliteit nu een voorsprong op de concurrentie.

Contactaanvraag

Contactaanvraag

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!