Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

21m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

170 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

ERIKS levert industriële componenten, -afdichtingen & onderdelen aan organisaties in vele sectoren, inclusief de farmacie, voedsel- en halfgeleiderindustrie, die zich bewust zijn van contaminatierisico’s.

Om waarde toe te voegen voor haar klanten, was ERIKS van plan om een cleanroom-verpakking te introduceren voor haar BioHygienix-producten, haar merk voor afdichtingsproducten voor de bio-industrie.

ERIKS produceert en levert industriële afdichtingsonderdelen die op productielijnen worden geïnstalleerd. Deze industriële onderdelen werden opgeslagen in een ordentelijke industriële opslagfaciliteit, maar vanwege de omgeving bevond zich altijd contaminatie op de onderdelen.


Wat heeft de klant gekregen?

Met haar 18 m² ISO 14644-1:2015 klasse 7 Cleanroom kan ERIKS de onderdelen schoon en volgens de specificatie verpakt leveren, zodat de klanten profiteren van de wetenschap dat hun onderdelen schoon genoeg zijn om direct in hun productielijn te gebruiken.

“Het vermindert tijd, risico en verbetert het gebruiksgemak” zegt Fierens. “Voor klanten is het is veel gemakkelijker om naar hun magazijn te gaan, een onderdeel te pakken en deze onmiddellijk in de lijn te plaatsen.

Klanten hoeven geen voorraad meer aan te houden, zij kunnen gewoon onze voorraad bestellen, we hebben een vast aantal beschikbaar op voorraad van alle denkbare types, dus verzenden we ze schoon en in dubbele zakken.”


Hoe hielpen wij onze klant?

We werkten met ERIKS om hun cleanroom-omgeving te ontwikkelen. EIRKS wilde meteen beginnen om deze extra waarde toe te voegen aan hun klanten en wij leverden hen een efficiënt projectmanagement.

We maximaliseerden de beschikbare ruimte en vervingen de standaard overdrachtsruimte door 2 overdrachtsluiken. Zij zijn bestemd voor goederen inname en uitgifte, om een pragmatische inrichting van het proces te handhaven.

De cleanroom beschikt over een controlesysteem dat alle gegevens in de ruimte van de cleanroom registreert, met alarmfunctie en batch-ID. Hij beschikt ook over HEPA-filtratie, temperatuurbeheersing, een cleanroomvloer, op maat gemaakte markeringen en LED-verlichting.

“Het was een uiterst kort tijdsbestek vanaf het moment van onze aanvraag tot aan de installatie van de cleanroom. De prijs is altijd belangrijk, maar hier was de timing cruciaal.” 

Manager OEM & Operations, ERIKS nv