Farmacie

Hardwall modulaire cleanroom geleverd voor een toonaangevende international in de farmaceutische en life sciences sector

  • Farmaceutische cleanroom

Gebouwd voor: lasersnijden en het vullen van zakjes binnen de sector microbiologie 

Afmeting: 15,1 m²
Type: Softwall
Klasse: ISO-klasse 7 (Federal Standard 10.000) – in rust.
Afmeting: 15, 1 m² (5,3 m x 2,85 m x 2,62 hoog). Interne vrije ruimte 2,3 m - Verkleedruimte
Filtratie: 3 toerentalgestuurde HEPA-plafondventilatorfilters.
Luchtverversingen per uur: 143/uur luchtverversingen naar buiten en een luchtsnelheid van 0,5 m/s aan de voorkant van het filter.

De klant had een cleanroom nodig voor het lasersnijden en het vullen van zakjes binnen de sector microbiologie. De precisie, veelzijdigheid en reinheid van laserbewerkingen zijn ideaal voor de productie van medische apparatuur omdat de apparaten steeds kleiner en complexer worden, waardoor de impact van contaminatie groter wordt. 

In samenspraak met de klant ontwierp Connect 2 Cleanrooms een op maat gemaakte hardwall cleanroom met 2 transparante PETg panelen voor de buitenwanden en opake panelen voor de verkleedruimte. 

Waarom zijn modulaire cleanrooms zo belangrijk voor deze sectoren?
Medische, farmaceutische en biotechnologische producenten bevinden zich in de voorhoede van wetenschap en technologie. Omdat nieuwe innovaties levensduurverlengend kunnen zijn en lijden verlichten, zullen bij de productie nooit 'bochten worden afgesneden'. 

De oplossing van Connect 2 Cleanrooms was een ISO 14644-1 klasse 7 (EU GMP, C) cleanroom voor hun bedrijfskritische omgeving. Dankzij het modulaire karakter van de cleanroom kon Connect 2 Cleanrooms in samenspraak met de klant zorgen voor een perfecte cleanroom op maat in de aanwezige ruimte.

Wat waren de voordelen van een modulaire cleanroom van Connect 2 Cleanrooms voor de klant?
De missie van de klant was “de wereld gezonder, schoner en veiliger te maken” en diens beslissing om een cleanroom te installeren garandeert voor zowel het bedrijf als de klanten dat hun producten altijd in een gecontroleerde omgeving worden geproduceerd.

Daarom sloot de toevoeging van een modulaire cleanroom perfect aan op de visie van de klant. Connect 2 Cleanrooms kon de klant niet alleen helpen bij het verbeteren van zijn imago als bedrijf dat zich focust op de luchtreinheid, maar ook bij het verhogen van de productiviteit.

Omdat life sciences, farmacie en biotechnologie enkele van de meest dynamische en levensbeïnvloedende sectoren van de economie zijn, kon de klant door voor innovatieve technologie te kiezen met deze cleanroom in de voorhoede van de industrie blijven. 

Hoe heeft de relatie met de klant zich verder ontwikkeld sinds de installatie van de hardwall cleanroom?
Dankzij het modulaire karakter van onze cleanrooms kon de klant de specificatie van de ruimte tijdens het installatieproces aanpassen. De toevoeging van een verkleedruimte hielp de integriteit van de cleanroom beschermen omdat medewerkers hier cleanroom-kleding kunnen aantrekken. 

De klant kon volledig vertrouwen op het installatieproces van de cleanroom, van vergaderingen en aanbevelingen tot het ontwerp, de fabricage, installatie en validatie van de modulaire cleanroom die nu hun bedrijfsprocessen verbetert. Klanten kunnen ook gebruikmaken van permanente ondersteuning, zoals servicecontracten, training en open dagen georganiseerd door Connect 2 Cleanroom.

Contactaanvraag

Contactaanvraag

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!