Belangrijkste feiten

Class

Class

8

Maat

Maat

243m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

39 luchtwisselingen

Wat had de klant nodig?

Onze klant produceert componenten voor medische hulpmiddelen en moet met behulp van een cleanroom voldoen aan de Richtlijn voor Medische Hulpmiddelen.

Het bedrijf breidde uit naar een nieuwe locatie omdat de vraag naar hun producten groeide waardoor ze op zoek moesten naar passende cleanroom-oplossing.

Zij werden aangesproken door de korte doorlooptijd en de snelheid van de installatie, aangezien dit betekende dat zij snel van hun investering gebruik konden maken.


Wat heeft de klant gekregen?

Het gesloten circuit van het ECO beheersysteem van Connect 2 Cleanrooms bood een groot voordeel. Onze klant moet namelijk alle data registreren t.b.v. haar klanten, en deze vorm van geautomatiseerde bewaking, registratie en controle van het deeltjesniveau binnen de cleanroom bespaart hen veel tijd en moeite.

Het modulair ontwerp van de cleanroom betekent dat de ruimte als uitgave kan worden behandeld in plaats van een investering, wat in dit geval een aanzienlijk belastingvoordeel inhield. Dit, gecombineerd met de lager kosten per m² in vergelijking met een traditioneel gebouwd soort cleanroom, maakte de modulaire benadering erg aantrekkelijk.


Hoe hielpen wij onze klant?

De plaatsing van de productiemachines werd mogelijk gemaakt door de hoogte van hun cleanroom naar 3,2 m te vergroten.

Er werden airconditioningeenheden in de ruimtes ingebouwd voor een comfortabele koeling.

De heldere hardwall panelen creëren een lichte en open werkomgeving voor het productiepersoneel. Het logo van de klant werd op de heldere hardwall panelen aangebracht om de naamsbekendheid te vergroten.

De installatie van de cleanroom verliep volgens het overeengekomen tijdschema en de klant was geïmponeerd dat het slechts 4 dagen in beslag nam.

Het validatierapport was “zeer grondig” en gaf de klant precies wat nodig was om te voldoen aan de reglementaire vereisten van de Richtlijn Medische Hulpmiddelen.

“I would be very happy to recommend Connect 2 Cleanrooms as I was impressed with their quality of service, build quality and performance.

“They have produced a nice and light environment for our production staff to work in.”

Managing Director, TSC Swabs