Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

74m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

82 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

De mogelijkheid om de cosmeticaproductie van L’Oreal in haar Egyptische fabriek uit te breiden met cosmetische huidverzorgingsproducten was technisch gecompliceerd, aangezien het Egyptische Ministerie van Gezondheid dergelijke producten zodanig classificeert dat zij dienen te voldoen aan farmaceutische productienormen en omgevingen.

Aangezien de fabriek niet werd ontworpen volgens farmaceutische normen, hadden ze een maatwerk-, unieke en economisch aantrekkelijke oplossing nodig.

L´Oreal verlangde dat de cleanroom rondom de bestaande productiemachines, met locaties op de begane grond en entresol werd gebouwd. Wij waren in staat om aan die eis te voldoen met onze modulaire cleanroom-oplossingen en geavanceerde interne ontwerpcapaciteiten.


Wat heeft de klant gekregen?

De modulaire cleanrooms optimaliseren het energieverbruik door de creatie van lokale schone omgevingen op de grote fabrieksvloer van L´Oreal. De cleanrooms zijn energiezuinig in gebruik aangezien alleen de benodigde ruimte in een schone omgeving getransformeerd wordt.

Aangezien ze eenvoudig kunnen worden uitgebreid zijn er geen grenzen voor toekomstige ontwikkelingen. Alle ruimtes in de meest kritische cleanroom bereiken deeltjestellingen conform ISO 14644-1 klasse 7. Om de door L´Oreal verlangde classificatie van de overdrachts- en omkleedruimtes mogelijk te maken, werden zij uitgerust met doorvoer- en extractie-eenheden om de correcte cascade van de schone luchtstroom te bewerkstelligen.


Hoe hielpen wij onze klant?

Door nauwgezet onderzoek op locatie, gedetailleerde CAD-modellering en een nauwe samenwerking met L´Oreal hebben we met succes de cleanrooms ontworpen en geïnstalleerd om de machines gedeeltelijk en volledig af te schermen.

Door de modulaire cleanroom-constructie en door zorgvuldig ontwerp en planning, veroorzaakte de installatie rondom de bestaande machines slechts een minimale interuptie voor L’Oreal.

“Connect 2 Cleanrooms was in staat om onze precieze behoeften te begrijpen en vier modulaire softwall cleanrooms te leveren. Deze creëren lokale schone omgevingen rondom de betreffende bestaande apparatuur, en werden in een zeer korte tijd en met een minimale verstoring van de productie geïnstalleerd.

De cleanrooms zijn perfect geïntegreerd in de installatie, het ziet eruit alsof ze van begin af aan samen met de installatie werden ontworpen, en ze voldoen volledig aan de verplichte regelgeving.” De grote technische deskundigheid van Connect 2 Cleanrooms heeft ons in staat gesteld om onze business uit te breiden, maar het is hun uitstekende klantenservice tijdens het gehele project die hun als leverancier van onze keuze heeft laten opvallen.”

Plant Director, L'Oreal