Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

21.3m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

112 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

Onze klant had behoefte aan een ISO 14644-1 klasse 7 cleanroom om hun werkruimte binnen een bestaand laboratorium bij een onderzoekscentrum van een universiteit te maximaliseren.

Nanoco ontwikkelt toepassingen die halfgeleidende nanodeeltjes bevatten die in de sector bekend staan als “quantum dots”.

Nanoco is van een spin-out van een universiteit naar een wereldwijde onderneming uitgegroeid, en is een partner van de belangrijkste R&D en blue-chip organisaties in de industrie.

Om nauwkeurige prototypes te ontwikkelen voor toepassingen t.b.v. halfgeleider-apparatuur moet Nanoco de productieomgeving van hun klant kunnen simuleren. Een schone luchtomgeving is zodoende essentieel, dus investeerde Nanoco in 2009 in een modulaire cleanroom van Connect 2 Cleanrooms.


Wat heeft de klant gekregen?

Duale verlichting geeft de klant de volledige controle om tussen verschillende lichtspectra te kunnen schakelen.

Toen Nanoco in februari 2012 haar ruimte moest uitbreiden bood de modulaire constructie van de cleanroom-faciliteit ons de mogelijkheid om een uitermate efficiënt voorstel te doen.

De cleanroom werd in een tijdsbestek van slechts 4 dagen verhuisd, uitgebreid en opnieuw in bedrijf gesteld; terwijl de cleanroom-faciliteiten tegelijkertijd up-to-date werden gebracht en de waarde van hun initiële investering werd behouden.


Hoe hielpen wij onze klant?

We ontwierpen de cleanroom om de werkruimte te maximaliseren en plaats te bieden aan de extractie-apparatuur.

We namen ook UV-verlichting en gele softwall panelen op om een bepaald spectrum UV-licht te blokkeren.

Met de uitbreiding groeide de oorspronkelijke cleanroom van 47,7 m² tot 104 m². Dit verdubbelde de capaciteit van het geclassificeerde ISO 14644-1 klasse 6-gebied. Er werd een op afstand regelbare variabele snelheidsregeling geïnstalleerd om een economische en efficiënte controle van de in totaal 7 cleanroom-zones mogelijk te maken.

Nanoco

It was a logical decision to go with Connect 2 Cleanrooms for the relocation and extension of our cleanroom facilities as were happy with the way our existing facilities worked. The installation went smoothly as their engineers worked around other contractors on site and we found them very accommodating. The cleanroom meets all our expectations.

General Manager Nanoco Technologies Ltd