Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

30m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

71 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s

Wat had de klant nodig?

De controle op contaminatie van de omgeving is essentieel voor de productie, het onderhoud en het verpakken binnen de vacuümtechnologie, aangezien de blootstelling van gevoelige vacuüm componenten aan contaminatie tot productstoringen kan leiden.

Onze klant, een specialist in vacuümtechnologie, beheerst dit risico met een ISO Klasse 7 modulaire cleanroom van Connect 2 Cleanrooms, om haar klanten te garanderen dat de vacuüm-technologische producten ultraschoon zijn en daardoor met optimale efficiëntie functioneren.


Wat heeft de klant gekregen?

Omdat de toestand van het gas en de deeltjesdichtheid zo belangrijk zijn voor de effectiviteit van het vacuüm, wordt het onderhoud aan kritische vacuüm componenten binnen de cleanroom uitgevoerd om het risico van contaminatie te verminderen.

Het bedrijf gebruikt de cleanroom ook om haar componenten te verpakken, zodat de eindgebruikers hun producten direct naar hun eigen cleanrooms kunnen overbrengen.

De modulaire cleanroom gebruikt HEPA-filtratie die 99,99 % efficiënt is bij 0,3 µm, om te voldoen aan de luchtzuiverheidsbehoeften die door de norm ISO 14644-1:2015 klasse 7 wordt vereist.


Hoe hielpen wij onze klant?

Omdat de cleanroom werd ontworpen met een snelle lokale installatie als doelstelling, werd de installatie en de inbedrijfstelling van de cleanroom in slechts enkele dagen voltooid, zodat er slechts een minimale verstoring van de dagelijkse werkzaamheden optrad en de klant meteen kon profiteren van zijn investering.

Een modulaire cleanroomfaciliteit wordt als een duurzame investering beschouwd omdat hij, indien dat voor de business nodig is, kan worden verplaatst.

Verlichting werd op diverse plaatsen geïntegreerd om te assisteren bij taken die een hoge mate van die waarneming van details vereisen, teneinde de nauwkeurigheid en het comfort te verbeteren.

Pfeiffer Vacuum Benelux B.V.

We are happy with the cleanroom. It has proven itself and it fulfills our needs.

Regional Manager Benelux Regional Manager Benelux, Pfeiffer Vacuum Benelux B.V.