Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

10 laboratoriumzones, waaronder 2 cleanrooms

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

78 luchtverversingen per uur met een luchtsnelheid van 0,45 m/s in de hoofdruimte

laboratoriumzones

De klant

Phoenix DX, voorheen LIG Biowise, ontwikkelt een diagnoseapparaat voor point-of-care en high throughput dat test op een reeks pathogenen en resultaten levert in minder dan 30 minuten.

De ontwikkeling van het apparaat wordt versneld om het eerder op de markt te brengen, omdat het COVID-19 en de gewone griep binnen 14-30 minuten kan opsporen.

Bepaalde processen, zoals het prepareren van reagentia en lasergeleiding, zijn zeer gevoelig voor besmetting, dus had Phoenix DX nieuwe laboratoriumfaciliteiten nodig met inbegrip van gecontroleerde omgevingen in hun gebouw in Salford Quays in Manchester.

The Victoria is een herontwikkeld, karakteristiek gebouw in MediaCityUK, een van de voornaamste bedrijfslocaties in het noordwesten van het VK. Door de art deco-stijl van het gebouw heeft het nieuwe pand van Phoenix DX een uniek, ruitvormig oppervlak.


Cleanroom Access Corridor

Het project

Als hoofdaannemer werkte C2C samen met Engie, de aannemer voor zakelijke energie en diensten op locatie, om een speciaal gebouwde faciliteit met 10 volledig ingerichte laboratoriumzones te leveren, waaronder 2 cleanrooms:

  • Microbiologisch lab
  • Postamplificatielab
  • Preamplificatielab
  • Weefselkweeklab 1
  • Weefselkweeklab 2
  • ISO 7-preparatie en -vriesdrogen
  • ISO 7-laserlassen van microfluïdische cartridges
  • 4-assige CNC-microbewerking
  • Lab voor 3D-printen en lasermicromatching
  • Lab voor prototype-integratie en tests

De twee cleanrooms hebben een primaire classificatie van ISO 14644-1:2015 klasse 7, zoals gebouwd, ter bescherming bij het laserlassen van microfluïdische cartridges en het prepareren en vriesdrogen van reagentia. Daarnaast zijn er nog vier servicezones, waaronder een geclassificeerde kleedkamer.

Met behulp van een 3D-scan heeft ons technisch ontwerpteam een op maat gemaakte lay-out gemaakt om de voetafdruk van het laboratorium te maximaliseren en de nauwkeurigheid van het ontwerp te controleren. Naast het leveren van ISO-conforme prestaties met een procesmatig ontwerp, vormt het frisse en moderne ontwerp een aanvulling op het prestigieuze gebouw waarin het is gehuisvest.


Ingericht met antimicrobieel meubilair van Sealwise, inclusief werkbanken en gootstenen

Geïntegreerde cleanroomdiensten

Als dienstverlener van geïntegreerde cleanrooms hebben we de ruimte volledig met meubilair ingericht, gecoördineerd met de cleanroominstallatie om de totale doorlooptijd van het project te verkorten en Phoenix DX het gemak geboden van één enkel leveringspunt. Sealwise-laboratoriumbanken zijn gebruikt om antimicrobiële en duurzame werkplekken te creëren.

Na de voltooiing van de cleanroominstallatie heeft ons gespecialiseerde team een volledige validatie uitgevoerd met betrekking tot luchtstromen, ruimtedruk en deeltjestelling van representatieve monsterlocaties zoals gedefinieerd in ISO14644-1:2015. Er werd onmiddellijk een tussentijds rapport uitgebracht, en het volledige rapport om aan de behoeften van de regelgevende instanties te voldoen, werd na slechts 2 dagen uitgebracht.

C2C heeft Phoenix DX een uitstekende dienst verleend. De transparantie van de diensten en het projectmanagement was echt heel goed. Met een veelomvattend project als het onze hadden we soms veel informatie nodig en C2C was in staat om zeer snel te leveren wat we nodig hadden.

Chief Technology Officer Phoenix DX