Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

282m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

81 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s

Wat had de klant nodig?

Promolding BV benaderde ons voor het leveren van een intelligente cleanroomoplossing voor het beschermen van een productieovereenkomst voor medische apparatuur, dat in 2032 afloopt. Effectieve contaminatiecontrole is van cruciaal belang, aangezien Promolding optische verdelers produceert voor oogchirurgie-machines. Ontworpen om druk te houden op een oog tijdens chirurgie wanneer de lens verwijderd wordt, bevatten deze precisieonderdelen complexe nerven en membranen.


Wat heeft de klant gekregen?

Gedurende 9 maanden ontwikkelden we gezamenlijk een betrouwbare en intelligente cleanroomoplossing die in harmony werkt met Promoldings ENGEL machines en robots. Iedere vormmachine heeft een vaste en een aangedreven, HEPA-gefilterde overkapping. De geautomatiseerde, schuivende HEPA-lite™ overkappingen bieden toegang van boven voor gereedschapswissel. Ze worden aangedreven door een actuator met twee lineaire geleidingen, een master en een slave. Deze drijven het filtersysteem naar een open of gesloten toestand.


Hoe hielpen wij onze klant?

De overkappingen bezitten effectieve veligheidsmechanismen die infrarode signalen over de actuatoren sturen. Als de signalen onderbroken worden, bijvoorbeeld door de robot of de handen van de bediener, deactiveert de overkapping beweging om ongevallen te voorkomen. De overkappingen leveren aan de hoofdruimte van de cleanroom, waar assemblage, de plastic lasser en emballage zijn ondergebracht.