Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

10m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

86 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s

Wat had de klant nodig?

Royal Holloway, University of London, ontwikkelt fysica-detectoren voor het onderzoeken van interacties tussen neutrino´s en doet onderzoek naar donkere materie.

Een cleanroom is een essentiële voorwaarde wanneer er met dit soort detectoren gewerkt wordt, aangezien het detectiemedium gas is, dus iedere onzuiverheid beïnvloedt de kwaliteit van het experiment. De omgeving dient schoon te zijn wanneer de detectoren open zijn.


Wat heeft de klant gekregen?

Royal Holloway doet veel onderzoek en ontwikkeling met detectoren. Zodra de detector van donkere materie gereed is, gaat hij naar een ondergronds laboratorium, dat ook een schone omgeving is.

De detector van neutrino´s gaat ook naar een nationaal laboratorium en wordt gebruikt in een bundellijn, die eveneens een cleanroom-omgeving nodig heeft. Het einddoel van het onderzoek naar neutrino´s is om te begrijpen waarom er heel weinig antimaterie aanwezig is in het heelal.


Hoe hielpen wij onze klant?

Connect 2 Cleanrooms werkte samen met Royal Holloway om een softwall cleanroom te ontwikkelen om het R&D-project te ondersteunen, door de meest concurrerende offerte uit te brengen die voldeed aan de gestelde eisen voor afmeting en classificatie.

Wij ontwierpen een cleanroom die in een vrijstaande, compacte, geclassificeerde omgeving voorziet, compleet met wieltjes zodat hij, indien nodig, eenvoudig kan worden verplaatst.

De detectoren beschikken over een lagedrukgassysteem en een hogedrukgassysteem en zijn zo gevoelig dat ze in een schone omgeving beheerd dienen te worden, en tevens in een schone omgeving geconstrueerd dienen te worden.

Zonder cleanroom kan je geen wetenschap bedrijven.

Royal Holloway University of London