Belangrijkste feiten

Class

Class

8

Maat

Maat

48m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

154 luchtwisselingen per uur bij een luchtsnelheid van 0,5m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

Onze klant wilde zijn bestaande assemblageruimte aanpassen naar een gevalideerde cleanroom-omgeving, met weinig tot geen effect op de productie - om meer omzet te behalen door producten voor de farmaceutische en Life Science markt te assembleren en te verpakken.


Wat heeft de klant gekregen?

We ontwierpen en bouwden een softwall cleanroom met een interne ontvangstruimte. De meest kritische ruimte en de voorbewerkingsruimte werden gescheiden door een softwall-afscheiding en de verschillende ruimtes werden benadrukt door een de kleurcodering in de vloer.

Door de toepassing van een vloer met zwaluwstaartverbindingen waren wij in staat om snel en eenvoudig de bestaande fabrieksvloer te transformeren in een oppervlak dat compatibel was met een cleanroom.


Hoe hielpen wij onze klant?

Het resultaat was een geclassificeerde cleanroom-omgeving die bij het stijgen van de vraag kan worden verplaatst of uitgebreid. Het modulair ontwerp houdt in dat er extra ruimte kan worden geïnstalleerd zonder ingrijpende of grote onderbreking van de werkprocessen zodat hij snel kan worden aangepast om aan groeiende behoeften te voldoen.