Belangrijkste feiten

Class

Class

8

Maat

Maat

75.16m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

38 luchtverversingen per uur met een luchtsnelheid van 0,45m/s in de hoofdruimte

Cleanroom-labaratorium

Wat had onze klant nodig?

Omdat ze snel waren gegroeid als gevolg van de populariteit van hun unieke Vantablack® coatings, heeft Surrey NanoSystems kortgeleden een grotere faciliteit in gebruik genomen om de productiecapaciteit te verhogen. Begin 2019 werd Connect 2 Cleanrooms (C2C) door de vooruitstrevende coatingexperts gecontracteerd om een cleanroom in te richten voor hun laboratorium voor optische metingen.

Vantablack® coatings worden gebruikt in het uiterst gevoelige instrumentarium voor satellieten, ruimtevaart en grondgebonden gebruik, dus zuiverheid van de onderdelen gedurende inspectie en montage is essentieel. Een cleanroomomgeving beschermt het oppervlak van het onderdeel tegen contaminatie en zorgt ervoor dat de coating niet beschadigd raakt tijdens het inspectieproces.


Cleanroom validation at Surrey NanoSystems

Hoe heeft onze klant hiervan geprofiteerd?

Het nieuwe cleanroomlab bevindt zich onder de bestaande tussenverdieping die dienstdoet als kantoorruimte, met een uitbreiding de fabriekshal in. Vanwege een roldeur was er beperkte toegang tot de RSJ’s en gordingen aan de bovenkant om het cleanroomplafond op te hangen, maar C2C was in staat om de uitdagingen van deze ruimte op te lossen door een constructie te ontwikkelen die de juiste ondersteuning bood voor de belasting en tegelijkertijd ook voorzag in toegang van bovenaf voor onderhoud van de cleanroom.

Om bezoek van klanten te faciliteren zonder activiteiten te hoeven onderbreken werden een aantal kijkvensters geïnstalleerd om de zichtbaarheid van het proces te verhogen.


Flush panel cleanroom system

Hoe hebben we onze klant geholpen?

Dit laboratorium voor optische metingen bevat inspectie- en spectrometer-apparatuur, zodat Surrey NanoSystems kan testen en verifiëren dat de coating binnen de specificaties valt als onderdeel van hun kwaliteitscontroleproces. De cleanroomfaciliteit heeft meerdere zones om de activiteiten te scheiden en zo het risico van kruiscontaminatie tot een minimum te beperken en tegelijkertijd te zorgen voor een verbeterde procesdoorstroom van ingaande naar uitgaande goederen.

Tijdens de ontwerpfase gebruikte C2C een aantal digitale modelleertechnieken om te garanderen dat de cleanroom gespecificeerd zou zijn om te voldoen aan de vereiste parameters, zoals het modelleren van het lux-niveau om te voldoen aan de specificatie voor lichtsterkte.

C2C heeft kunnen laten zien dat ze een uitstekend inzicht hadden in onze wensen, en ze waren in staat om deze te vertalen naar een concurrerende oplossing. Ze waren erop uit om samen te werken en ervoor te zorgen dat de voorgestelde oplossing binnen de specificaties en het budget werd geleverd. Ze beschikten over een fantastisch planningsteam dat ons hielp gedurende het hele proces en alle vragen die we hadden beantwoordde.

Het was zinvol voor ons om hun showroom te bezoeken, zodat we precies wisten wat we konden verwachten. Het was ook nuttig om online hun casestudies te bekijken en de verscheidenheid aan toepassingen die ze kunnen realiseren te zien.

Annabel Martirossian Production Engineer, Surrey NanoSystems Ltd