Belangrijkste feiten

Class

Class

6

Maat

Maat

114m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

113 bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

Na de constructie van een brandnieuw hypermodern laboratorium op de Bay Campus van Swansea University had SPECIFIC een cleanroom nodig om een stabiele en consistente omgeving voor hun onderzoek te leveren, naast meer ruimte om plaats te bieden aan al hun zonnecelactiviteiten.

 SPECIFIC´s uitermate strikte specificatie vereiste dat de temperatuur zeer betrouwbaar op 21 °C gehouden werd en een luchtvochtigheid die te allen tijde lager was dan 30 %.


Wat heeft de klant gekregen?

Met een totale afmeting van 114 m² bestaat de cleanroomruimte uit meerdere zones en een geclassificeerde omkleedruimte. De ruimte met luchtvochtigheidsbeheersing wordt gecontroleerd om op 21 °C te blijven en kan te allen tijde een constant luchtvochtigheidsniveau dat minder is dan 30 % leveren.

 De ISO Klasse 6 ruimte bevindt zich aan het andere einde van de cleanroom en de temperatuur wordt gecontroleerd om op 21 °C te blijven.

De meest kritische ruimte van de cleanroom is 11 m x 6 m, ISO Klasse 7; de temperatuur wordt op hetzelfde niveau als de andere ruimtes gehouden, en biedt plaats aan drie handschoenenkasten voor onderzoek dat een zuurstofvrije atmosfeer vereist.


Hoe hielpen wij onze klant?

Voorafgaand aan de installatie van de cleanroom bereikte het laboratorium een relatieve luchtvochtigheid van 30 % - 70 %; wanneer de relatieve luchtvochtigheid te hoog was werkten de geproduceerde apparaten niet. Het opnemen van de luchtvochtigheids- en temperatuurbeheersing garandeerde tijdens hele jaar een onschatbare consistentie.

 Ons controlesysteem bood SPECIFIC de mogelijkheid om de luchtvochtigheid te reguleren, en het voorziet in een consistente omgeving waarin problemen onderzocht kunnen worden tijdens de synthese of productie van materialen, zodat zij in staat zijn om een stabieler uitgangsniveau voor materialen en processen te ontwikkelen.

“Zuiverheid is zeer belangrijk en, in termen van prestaties van het apparaat, hebben we een zeer aanzienlijke invloed in termen van luchtvochtigheid ontdekt. Zodoende was de consistente beheersing hiervan bijna nog belangrijker dan die van het reinheidsniveau in de specificatie van onze cleanroom.

 Connect 2 Cleanrooms biedt een uiterst professionele en snelle service, met uitstekende communicatie in het gehele ontwerpproces en tijdens de installatie op locatie. De cleanroom ziet er fantastisch uit en we zijn erg blij met het eindresultaat.”

Technology Transfer Fellow (SPACE Modules), SPECIFIC at Swansea University