Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

44m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

121 per uur bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

De strategie van continue verbetering naar een kosteneffectieve, ‘lean’ productie, stelt hoge eisen aan innovatie en de schaalbaarheid van moderne productiefaciliteiten.

Op zoek naar uitbreiding van hun productiecapaciteit met cleanroom-productie, vond Tex Plastics beide in de in Lancaster gevestigde leverancier van cleanroom oplossingen Connect 2 Cleanrooms.

De missie van Tex Plastics om beter presterende, beter betaalbare oplossingen voor haar klanten te ontwikkelen wordt nu gecomplementeerd met een klasse 7/8 cleanroom-systeem dat geautomatiseerde HEPA-lite™ overkappingen omvat, controleerbaar met een gebruiksvriendelijke interface met touchscreen.


Wat heeft de klant gekregen?

We ontwikkelden een cleanroom-systeem dat geautomatiseerde LAF HEPA-lite™ overkappingen gebruikt, controleerbaar met een gebruiksvriendelijke interface met touchscreen.

Via een gebruiksvriendelijke interface met touchscreen is onze klant in staat om de aandrijving in te schakelen die de HEPA-lite™ overkappingen mechanisch te openen, zodat de bovenloopkraan toegang heeft tot de spuitgietmachine.

Deze door de klant gesignaleerde behoefte zorgt ervoor dat de schone lucht op het kritische punt van de productie wordt ingevoerd en de contaminatie vermindert, door de machineruimtes die blootstaan aan de externe omgeving tijdens het wisselen van gereedschap, aanzienlijk te verkleinen. Dit beperkt de stilstand voor schoonmaak, vermindert het risico op contaminatie en verbetert de productiviteit.


Hoe hielpen wij onze klant?

De interface met touchscreen functioneert ook als een controlesysteem, zodat er volledige controle over de HEPA-filtratie en de verlichtingsniveaus is, naast de bewaking van de drukniveaus en het waarschuwen van het personeel indien de cleanroom buiten de specificaties functioneert.

Alle drukgegevens worden toegankelijk en controleerbaar geregistreerd om de prestaties en de continue conformiteit van de productieprocessen aan te tonen.

Binnen de cleanroom zijn vier zones gecreëerd, dus indien er één machine buiten bedrijf gesteld of onderhouden dient te worden kan dit gebeuren zonder alle processen te beïnvloeden.

Het modulair ontwerp houdt in dat er extra ruimte kan worden toegevoegd om plaats te bieden aan meer machines en er kan eveneens een groter gebied voor verpakken worden gecreëerd.