Belangrijkste feiten

Class

Class

7

Maat

Maat

28m²

Filtration

Filtration

HEPA

Air changes per hour

Air changes per hour

79 luchtwisselingen per uur bij een luchtsnelheid van 0,45 m/s in het meest kritische gebied

Wat had de klant nodig?

De universiteit van Essex benaderde ons, want ze hadden een cleanroom nodig voor verder onderzoek naar nanotechnologie voor het gebruik in handelswaren zoals mobiele telefoons. De bestaande cleanroom van de afdeling werd hergebruikt als ziekenhuis oefenruimte, dus moesten ze een andere oplossing vinden. We werkten samen met de architecten en bouwers met de ontwikkeling van het cleanroom ontwerp, om ervoor te zorgen dat het functioneel en efficiënt was.


Wat heeft de klant gekregen?

De nieuwe locatie voor de cleanroom had beperkte ruimte beschikbaar. De universiteit van Essex hield van onze aanpak wat betreft luchttoevoer, omdat wij gelokaliseerde ventilatorfilterunits gebruiken in plaats van een luchtbehandelingsunit (AHU). Hierdoor hadden ze geen installatieruimte nodig zodat ze het vloeroppervlak optimaal konden benutten.


Hoe hielpen wij onze klant?

Volgens de cliënt was handbediening in hun oude cleanroom te beperkt. Met ons ECO cleanroom-controlesysteem heeft de cliënt volledige controle over de cleanroom via een touchscreen HMI interface, die ook alle prestatie-informatie van de cleanroom weergeeft. Het gebruik van ventilatorfilterunits is niet alleen een kleinere initiële investering dan een AHU, het heeft ook lagere gebruikskosten, zodat de afdeling nu profiteert van een efficiënt energiebeleid.

Als direct gevolg van de cleanroom heeft de afdeling meer ruimte voor studenten in de nieuwe faciliteit, met rendement op investering als gevolg.

Lab Manager University of Essex