Cleanroom Validatie

Cleanroom-validatie en aftersales-service

Cleanroom-validatie biedt ISO-compliance en gemoedsrust.

Na de bouw van een cleanroom door Connect 2 Cleanrooms verricht een gekwalificeerde engineer de validatie overeenkomstig de internationale ISO 14644-1-norm.

Dankzij het robuuste ontwerp bieden wij 5 jaar garantie op onze cleanrooms, zodat uw cleanroom een stabiele aanwinst voor uw bedrijf zal blijven.

Onze modulaire cleanrooms zijn ontworpen voor toepassing vanaf ISO-klasse 4 tot ISO-klasse 8.

De cleanrooms worden gevalideerd naar de ‘as built’ status volgens de overeengekomen ISO 14644-1 cleanroom-classificatie. Binnen een week na installatie volgt een uitgebreid cleanroom-validatierapport waarin onze overeengekomen werkzaamheden gespecificeerd worden, zoals:

 • Filter integriteits test volgens ISO 14644-3:2015
 • Luchtdeeltjes tellingen
 • Luchtstroomwaarden
 • Lucht verversingen en volumes
 • Rookvisualisatie testen volgens ISO 14644-3: 2005
 • Containment lekkage testen volgens ISO 14644-3:2005
 • Herstel ratio testen volgens ISO 14644-3:2005
 • Luchtdrukverschillen volgens ISO 14644-3:2005
 • Comfort testen zoals lux, geluidsniveaus, temperatuur en RH-waarden
 • Deeltjes Teller Kalibratie certificaten om te bewijzen dat de instrumenten voldoen aan ISO 21501-4: 2007
 • Veiligheidskast testen, inclusief KI Discus testen en rookkast testen, inclusief de Carbon breakthrough testen tot BS7989

Het format van het validatierapport is overeenkomstig de ISO-normen en voldoet zowel aan uw eisen als aan die van regelgevende instanties.

Eisen m.b.t. validatiefrequentie

Om te garanderen dat uw cleanroom efficiënt blijft presteren en uw bedrijfsprocessen verbetert, moet de cleanroom gevalideerd worden als bewijs dat deze voldoet aan ISO 14644-2:2015 - Indeling van luchtreinheid door deeltjesconcentratie. 

ISO 14644-2:2015 - Monitoring om aan te tonen dat de cleanroom presteert conform de eisen inzake luchtreinheid door deeltjesconcentratie, beveelt klanten aan om risicobeoordelingen en inspecties te verrichten om te bepalen hoe vaak hun individuele processen getest en gevalideerd moeten worden.

De norm stelt dat de deeltjesconcentratie bij een cleanroom met ISO-klasse 5 en lager elke 6 maanden getest moet worden en bij cleanrooms met ISO-klasse 6 of hoger minimaal één keer per jaar.  Maar dit moet worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat het in-lijn met uw monitoringplan en risico-evaluatie, die moet worden beoordeeld op een regelmatige basis.

Validatiefrequentie
Testparameter Klasse Maximale tijdsinterval

Zwevende-deeltjestelling

≤ ISO-klasse 5

> ISO-klasse 5

6 maanden

12 maanden

Programma van aanvullende tests

Luchtstroomsnelheden bij unidirectionele stroming 

Luchtstroomvolume bij niet-unidirectionele 

luchtstroom

Alle klassen

Alle klassen

6 maanden

12 maanden

Drukverschillen

Alle klassen

Continu gemonitord

Servicecontracten voor cleanrooms 

Als u een cleanroom van Connect 2 Cleanrooms heeft, adviseren wij u met klem om de ruimte regelmatig te laten valideren door een van onze CTCB-gekwalificeerde project-engineers, aangezien wij uw cleanroom kennen. Dit is uw garantie dat de cleanroom waarin u heeft geïnvesteerd aan alle eisen zal blijven voldoen.

Bel ons om uw jaarlijkse Connect 2 Cleanrooms-servicecontract te bespreken of stuur een mail naar service@connect2cleanrooms.com.

Contactaanvraag

Contactaanvraag

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!