De DOP-test

De DOP-test

Wat is de DOP-test (Dispersed Oil Particulate)?
De DOP-test is het proces waarbij de integriteit van uw HEPA- (High Efficiency Particulate Air) of ULPA- (Ultra Low Penetration Air) filter getest wordt door particles door het filter te voeren.

Olie wordt als aerosol afgegeven in de opwaartse stroming van het filtermedium, terwijl het aantal deeltjes in de neerwaartse luchtstroom wordt gemeten met een gekalibreerde fotometer.

Omdat cleanrooms vaak bedrijfskritische ruimten beschermen, zijn de integriteit en efficiëntie van het filter van vitaal belang. HEPA-filters worden getest tot 99,997% efficiency en ULPA-filters tot 99,99977%. Tijdens de DOP-test wordt het gehele filteroppervlak getest om schade of lekkage op te sporen en lokaliseren.

Als een filter buiten de gespecificeerde efficiencynormen valt, zijn onze technici getraind en bevoegd om het filtermedium snel ter plaatse te vervangen en de storing op te lossen. Hierdoor wordt de downtime van uw cleanroom tot een absoluut minimum beperkt en kunnen de activiteiten snel worden hervat.

Waarom een ​​DOP-test?
Apparatuur met een HEPA- of ULPA-filter moet op gezette tijden getest worden. Bovendien moet de apparatuur elke keer als deze wordt verplaatst getest worden op transportschade. Als uw filter niet efficiënt werkt, loopt u het risico op contaminatie van uw cleanroom, wat gevolgen kan hebben voor uw processen en de kwaliteit van het product, wat weer van invloed is op de classificatie van uw cleanrooms. Een DOP-test kan dus dure terugroepacties voor uw producten voorkomen, bespaart geld en tijd en voorkomt reputatieschade.

Hoe kan ik een DOP-test aanvragen om de integriteit van de filters te controleren?
Connect 2 Cleanrooms heeft drie CTCB-gecertificeerde engineers die voldoen aan de professionele norm. Onze technici moeten aantoonbaar vijf jaar ervaring hebben voordat ze dit examen mogen afleggen. Als u een DOP-test of validatie wilt aanvragen of meer informatie wenst, neemt u dan vandaag nog contact op met een lid van ons vriendelijke team.

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!

Contactaanvraag

Contactaanvraag