FAQ

Frequently Asked Questions (FAQ)

Waarom zou onze organisatie toewerken naar de nieuwe cleanroom-energienorm?
Door toe te werken naar de BS 8568:2013-norm kunnen bedrijven nog in hun cleanrooms nóg efficiënter werken. We kunnen best practice advies geven over uw energieverbruik voor een zeer efficiënte cleanroom die uw bedrijfskosten helpt verlagen en uw organisatie meerwaarde biedt.

Voordelen van een laag energieverbruik:

  • Minder milieueffect en grotere duurzaamheid
  • Enorme kostenbesparingen dankzij lagere operationele kosten
  • In juni 2013 hebben wij een congres bijgewoond waar de nieuwe Cleanroom Energy Standard BS 8568:2013 werd geïntroduceerd. Wij zijn erg enthousiast over deze norm, want er zijn zoveel manieren waarop we bedrijven kunnen helpen om hier naartoe te werken.

Hoe kan Connect 2 Cleanrooms ons bedrijf helpen toewerken naar BS 8568:2013?
Deze tabel kijkt naar de onderdelen en mogelijkheden uit BS 8568:2013 en laat zien hoe we uw bedrijf kunnen helpen naar deze norm toe te werken. De tabel dient ook ter ondersteuning van de ISO 14001:2004-procedures waar we op dit moment naartoe werken.

OnderdeelMogelijkheidHoe we kunnen helpen?
Ontwerpen/herontwerpen ruimteOptimaliseren van het energieverbruik.Modulaire cleanrooms creëren een lokaal gebied zodat alleen de benodigde ruimte tot een schone omgeving wordt omgebouwd. Indien nodig kunnen ze in de toekomst gemakkelijk uitgebreid worden.
KledingeisenMaximaal insluiten van menselijke emissie.Ons consumables-team van Cleanroomshop.com kan u adviseren over de juiste specificatie van cleanroom-kleding om te voldoen aan de procesvereisten.
Vaardigheden van de gebruikersErvoor zorgen dat mensen getraind zijn om in cleanrooms te werken.Ons consumables-team van Cleanroomshop.com kan u adviseren over de juiste specificatie van cleanroom-kleding om te voldoen aan de procesvereisten.
LuchtbehandelingsinstallatiesGebruik van de meest efficiënte apparatuur.Wij gebruiken High Efficiency Particulate Air (HEPA) Filter Fan Units (FFU's), de zuinigste filtratiemethode voor cleanrooms.
LuchtfiltersVerminderen van overmatig drukverlies.De FFU-voorfilters filteren grote deeltjes, waardoor het risico afneemt dat ze de fijne HEPA-filters blokkeren en drukverlies veroorzaken.
Systemen voor milieumonitoringMonitoren van milieuparameters om het energieverbruik te verminderen.Ons closed loop regelsysteem gebruikt milieumonitoringdata om de luchtstroom te variëren waardoor slechts een minimale hoeveelheid energie nodig is om de gewenste prestaties te bereiken.
UitschakelenLaat de luchtbehandeling op een lagere snelheid draaien wanneer de cleanroom niet in bedrijf is.Ons regelsysteem varieert de luchtstroom automatisch en zal meer schone lucht aanvoeren als personeel de cleanroom binnenkomt.

Neem vandaag contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen voldoen aan de Cleanroom Energy Standard BS 8568:2013. 

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!

Contactaanvraag

Contactaanvraag