Ontwerp en projectvoorbereiding

Door gezamenlijk overleg in de ontwerpfase duiken onze ingenieurs diep in jouw proces om het juiste systeemontwerp te ontwikkelen. Zowel structureel als mechanisch, met oog op jouw wensen en eisen.

Bij het omzetten van jouw URS (User Requirement Specification) in een functionele en gedetailleerde ontwerpspecificatie, kijken wij naar de operationele eisen, workflow optimalisatie, bedrijfskosten en bouwvoorschriften. Het resultaat: een oplossing op maat waarbij alles in evenwicht is. We creëren een naadloze interface tussen jouw faciliteit en de cleanroom. Dit doen wij met:

  • BIM (Building Informatie Modelling)
  • het onderzoeken van pointclouds
  • CFD-luchtstroommodellen om prestaties nauwkeuring te plannen

Met 2D-ontwerpen en 3D-renders krijg je een voorbeeld van de gehele faciliteit, nog voordat deze gebouwd is. Zo visualiseren en integreren we de workflow en lay-out. Connect 2 Cleanrooms werkt met de nieuwste BIM-normen, clashdetectie en prefabricage. Off-site bouwen biedt een nauwkeurigere en snelle installatie, zodat jouw project altijd op klaar is!

Een cleanroom binnen 4 – 6 weken nodig?

Ontdek Rapidbloc Cleanrooms

Design PhaseAdvanced Cleanroom DesignOffsite constructie

LEES MEER OVER ONZE CASESTUDY‘S

Cleanroomprojectmanagement en levering

Materialen, luchtbehandeling en regelingen

In de loop der jaren heeft Connect 2 Cleanrooms beproefde wand- en plafond- en betrouwbare HVAC-concepten ontwikkeld. Onze systemen voldoen aan de vereiste ISO-classificatie en zijn volgens internationale ontwerpeisen en bouwnormen gekwalificeerd. Onze cleanrooms leveren de hoogste kwaliteit en houden bedrijfskosten beheerst.

Structureel en mechanisch systeemontwerp zijn essentieel om te kunnen voldoen aan functionele en wettelijke eisen. Onze cleanrooms leveren de hoogste kwaliteit tegen de laagste operationele kosten. Elke cleanroom is voorzien van een luchtbehandelingssysteem op maat voor de beoogde toepassing.

Het ECO2-systeem voor omgevingsbewaking en -controle maakt cleanroom-beheer makkelijker. Dit systeem maakt controle mogelijk van alle cleanroom-gerelateerde services. Zo bereik je optimale omstandigheden voor verlichting, temperatuur, vochtigheid en deeltjesaantallen. Gebruikers kunnen meerdere ruimtes op afstand controleren en bewaken. Het ECO2-systeem is makkelijk te integreren met bestaande beheersystemen. 

Versatile Envelope System Decentralised air handling Environmental control

VERTEL ONS OVER UW PROJECT

Slimme cleanrooms

Commissioning en kwalificatie

De eindkwalificatie van jouw ruimte is meer dan alleen procedurele afronding van de bouw. Door het toepassen van Good Design Practices, Good Engineering Practices and Good Documentation Practices sluit deze laatste stap de cirkel. De prestatiekwalificatie wordt geverifieerd aan de hand van de overeengekomen URS.

In de commissioning-fase checken we de mechanische afronding, voeren we FAT- en SAT-testen uit en gaan we verder met een formele installatie- en bedrijfskwalificatie (IQ). Alle kwalificatietesten worden gedaan onder toezicht van het kwaliteitboringsteam. Na de prestatiekwalificatie (PQ) stellen wij een technisch validatie rapport op.

FAT-SAT-IQOQ-PQRequalification

Kom meer te weten over onze cleanrooms in het kenniscentrum

Lees meer over onze diensten