Constructie van droogkamers voor batterijen

Droogkamers voor batterijen hebben een constante toevoer van ultradroge lucht nodig om vochtarme omstandigheden te creëren en te behouden voor het O&O (onderzoek & ontwerp) en de productie van solid-state en lithium-ionbatterijen.

Door een combinatie van luchtdichte envelopsystemen, ontvochtigingssystemen en een HVAC-ontwerp kunnen wij een energie-efficiënte droogkamer ontwikkelen om uw kritische proces te beschermen.

Onderzoek op kleine schaal

Proefinstallaties

Mega / Giga-fabriek

Faciliteiten met één zone voor het testen van de chemicaliën en processen tijdens O&O van batterijen.

Faciliteiten met verschillende zones voor het opschalen van de productie tot volumeproductie.

Grootschalige batterijproductiefaciliteiten voor het produceren van grote hoeveelheden batterijen.

 

Offerte aanvragen

Droogkamer voor Lithium-ion-batterijen

Fabrikanten van droogkamers voor batterijen

Als fabrikanten van droogkamers voor batterijen leveren wij complete droogkamersystemen. We bieden oplossingen op maat, met inbegrip van toonaangevende energie-efficiënte HVAC-systemen.

Een typische cleanroom-omgeving werkt bij 20,0°Cdb, 50% relatieve vochtigheid, die overeenkomt met een dauwpunt van 9,3°Cdp. Door de gevoeligheid van het materiaal kunnen droogruimtes voor solid-state batterijen een regeling tot min 40,0°Cdp bij de uitgang van de ruimte vereisen. Omdat voor droogkamers voor lithium-ionbatterijen nu een dauwpuntcontrole van min 50,0°Cdp vereist is, kunnen voor de volgende generatie nog strengere eisen gelden. Voor de chemische samenstelling van de batterij kan het nodig zijn dat de omgeving min 80,0°Cdp bereikt op het punt van toevoer naar kritieke gebieden, zoals het vullen van het elektrolyt.

Kijk hoe we uw perfecte droogkamer voor batterijen op maat kunnen maken.

Scalable icon

Voetafdruk & zones

Stel een geschikte lay-out op voor uw proces, met diverse zones, elk met de optimale dauwpunttemperatuur en ISO-klasse

Air handling icon

Systemen voor ontvochtiging

Enkelvoudige of multi-rotor AHU-opties met laag dauwpunt, passend bij uw budget, ruimte en specificatiebehoeften

Internal airflow distribution

Methoden voor de interne luchtstroomverdeling

Horizontale eenrichtingsluchtstroom met een luchttoevoer- en luchtafvoerplenum of een distributiesysteem op hoog niveau met eenrichtings- of niet-eenrichtingsluchtstroom

CFD

Modellering van de luchtstroom

Gebruik van CFD-studies (Computational Fluid Dynamics) om het HVAC-ontwerp te verifiëren met de lay-out van apparatuur en meubilair

Airflow speeds

Schaalbare HVAC-ontwerpen

Met gespecialiseerde AHU's ontworpen voor gebruik in batterijinstallaties, met luchtstromen van 2.000 m³h tot 50.000 m³h

Airtight envelope

Energie-efficiënt ontwerp

Luchtdichte envelopsystemen en gerecirculeerde lucht beheren de energie-efficiëntie

  

Vertel ons over uw project

Lithium-ion-batterij-droogkamers

Droogkamers voor lithiumbatterijen

Droogkammers voor lithiumbatterijen vereisen gespecialiseerde ontvochtigers die lucht met een ultralaag dauwpunt tot min 70 kunnen produceren. In combinatie met onze branchegenoot DRY-AIR kunnen onze systemen op efficiënte wijze aan al deze eisen voldoen.

DRYAIR logo

Als cleanroomspecialist voldoen onze droogkamers ook aan de ISO-classificatie. En niet alleen dat, maar ze voldoen ook aan alle toepasselijke internationale engineering- en bouwnormen en voorschriften.

We hebben voor vele toepassingen beproefde envelop-oplossingen en betrouwbare cleanroom HVAC-ontwerpen ontwikkeld. Als deel van de Angstrom Technology groep zijn we trots op onze interne expertise en vermogen om in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Amerika jaarlijks meer dan 100 cleanrooms te leveren.

Vertel ons over uw nieuwe droge kamer project

Lees meer over onze diensten