Cleanroom Opties

1. Cleanroom-panelenHardwall panelen – DoorzichtigGemaakt van PETg: Deze doorzichtige hardwalls zijn robuust, zeer goed bestand tegen alcohol en oplosmiddelen en bieden een uitstekend zicht, waardoor de processen van buitenaf te zien zijn. Alle panelen kunnen worden voorzien van de naam van het bedrijf, op voorwaarde dat ze voorafgaand aan de installatie zijn aangeleverd en gebruikt worden voor buitenwanden/kijkvensters en afscheidingen.

Hardwall panelen – OpaakHard opaak PVC: Dit materiaal is goed bestand tegen alcohol en oplosmiddelen, geeft de wanden een heldere, witte afwerking en wordt gebruikt voor buitenwanden en afscheidingen.

Softwall panelenDoorzichtige/opake PVC softwall panelen met 50% overlap: Deze panelen creëren een uitstekende en duurzame barrière tegen de ongecontroleerde omgeving buiten de cleanroom en zijn goed bestand tegen oplosmiddelen en alcohol. Het specifieke voordeel van deze panelen is dat tijdens de doorgang slechts de noodzakelijke opening gecreëerd wordt, waardoor het cleanroom-klimaat zoveel mogelijk in stand blijft. Softwall panelen kunnen worden gebruikt als volwaardige softwall cleanrooms of als entree van hardwall cleanrooms. Softwall panelen worden ook gebruikt om een modulaire cleanroom op te delen.

Plafond

Doorzichtig acryl: Het materiaal laat grote hoeveelheden licht binnen in de cleanroom en maakt maximaal gebruik van het reeds in het gebied buiten de cleanroom aanwezige omgevingslicht. Dit bevordert een open, luchtige en productieve werkomgeving.

Hard PVC: Het materiaal zorgt voor een uitstekende afwerking van de cleanroom en reflecteert het licht van verlichtingsarmaturen terug in de cleanroom. Dit bevordert een heldere, goed verlichte en productieve werkomgeving.

Paneel voor nooduitgang

Voor een ​​snelle vluchtweg uit een cleanroom bij een noodsituatie. De panelen kunnen transparant of opaak zijn en zijn duidelijk gemarkeerd, bijvoorbeeld met 'nooduitgang'. De nooduitgang met RVS handgreep is met magneten bevestigd aan het stalen frame van de cleanroom.

2. Frame

Gepoedercoat staal

Staal bedekt met polyester poedercoating (RAL-9003): Dit zorgt voor een zeer gelijkmatige, halfglanzende afwerking die uitstekend bestand is tegen de alcohol en oplosmiddelen die nodig zijn voor het onderhoud van de cleanroom.

RVS (304/316)

RVS 304/316: Dit materiaal is goed bestand is tegen de alcohol en oplosmiddelen die nodig zijn voor het onderhoud van de cleanroom en heeft een aantrekkelijk ogende geborstelde afwerking.

Bescherming van de uitstroomroosters

Een speciale plaat die aangebracht is voor de ontluchting aan de onderkant van de cleanroom; houdt de uitstroom roosters uit het zicht zonder de luchtstroom te verstoren.

3. Opties voor de staanders

ZwenkwielenZwenkwielen voor onder de staanders van de cleanroom, waardoor de cleanroom verplaatst kan worden.

Vaste voetplaten

Metalen platen met 4 bevestigingspunten op de staanders van de cleanroom, waardoor de cleanroom aan de vloer kan worden vastgezet.

StelvoetenRVS stelvoeten als optie voor kleinere cleanrooms.

4. IngangenDeuren met staal omkastDe deuren met stalen omkasting hebben een polyurethaan poedercoating, RVS handgrepen, een zelfsluitend mechanisme, stootplaten en een kijkvenster. Deze bieden een meer conventionele entree en vormen een effectieve barrière voor de cleanroom.

Softwall ingangen

De doorzichtige PVC softwall panelen met 50% overlap zorgen voor een uitstekende en duurzame barrière tegen de ongecontroleerde omgeving buiten wanneer de cleanroom niet in gebruik is. Het specifieke voordeel van deze panelen is dat tijdens de doorgang slechts de noodzakelijke opening gecreëerd wordt, waardoor het cleanroom-klimaat zoveel mogelijk in stand blijft.

5. Verlichting

Groot aantal verlichtingsmogelijkheden met LED en TL voor een goede werkomgeving voor het personeel.

Standaard worden de cleanrooms geleverd met aan het plafond gemonteerde 36 watt TL-armaturen met de juiste IP-klasse, maar op verzoek kunnen alle soorten verlichting in de cleanroom worden toegepast.

6. Doorgeefkasten

RVS en polypropyleen kast met interlock voor goederenoverdracht. Standaard afmetingen 600 mm x 600 mm x 600 mm, maar iedere maatvoering is mogelijk.

7. Geïntegreerde werkbanken

Geïntegreerde RVS 304 werkbanken vormen werkplekken die aan de constructie van de cleanroom zijn bevestigd. De werkbanken zijn voorzien van een vast of geperforeerd blad om de luchtstroom minimaal te beïnvloeden. 

8. Antistatische voorzieningen

De antistatische Ionstorm® staven op uw FFU's neutraliseren elektrostatische lading in de lucht om uw producten te beschermen. Ionstorm® regelaar voor het instellen van frequentie, balans en alarm.

9. Omkleedruimte

Bevordert de best practice in een cleanroom. In de omkleedruimte kan personeel cleanroom-kleding aantrekken alvorens de cleanroom binnen te gaan.

10. HEPA-/ULPA-ventilatiefilters

Fan Filter Units (FFU's) worden in het plafond van de cleanroom geïnstalleerd en bieden een effectieve en voordelige filtratie-oplossing. Zeer laag energieverbruik - 220 watt. Dagelijkse verbruikskosten van één FFU = EUR 0,595.

11. ECO

Digitale snelheidscontrole - ECO ‘closed-loop’ regelsysteem: Volledig geautomatiseerde cleanroom-operatie met constante datalogging van temperatuur, vochtigheid en deeltjestellingen. De automatische FFU-bediening is volledig gebaseerd op door de deeltjesteller verzamelde data en waarborgt de vereiste ISO14644-1-classificatie bij minimaal energieverbruik.

12. Regeling van temperatuur en luchtvochtigheid

Uitsluitend aan het plafond of op de wand gemonteerde bediening voor een closed-loop upflow-systeem dat is afgeschermd om de integriteit van de ruimte te behouden, met alarmfuncties. Alle variabele opties kunnen worden geleverd.

13. Vloeren

Cleanroom-puzzelvloer om kieren in de vloer te voorkomen. De vloer biedt uitstekende mogelijkheden om een ​​naadloze rand met een wand of hoek te vormen. Ook verkrijgbaar met verbindingsprofielen. De antislipvloer houdt geen deeltjes vast.

14. Servicecontract

Als u een servicecontract met Connect 2 Cleanrooms afsluit, kunt u gebruikmaken van een 24-uurs hulplijn en komt een van onze getrainde engineers binnen 24 uur na uw melding bij u langs in het onwaarschijnlijke geval dat zich een probleem in de cleanroom voordoet.

Het servicecontract voorziet in twee onderhoudsbezoeken en twee hervalidatiebezoeken per jaar om de cleanroom te testen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat de cleanroom overeenkomstig de vereiste ISO-norm wordt onderhouden.

Met een servicecontract hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over de continuïteit van de activiteiten in de cleanroom.

Contactaanvraag

Contactaanvraag

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!