Cleanroom Schoonmaak

Cleanroom Schoonmaak

Moet ik mijn cleanroom schoonmaken? Hoewel het waarschijnlijk schoon lijkt, filtert een cleanroom de submicron deeltjes uit, die niet worden gezien met het blote oog.

Tijdens gebruik van de cleanroom, zal vuildeeltjes, celafval, residuen enz. zodanig ophopen op de cleanroom oppervlaktes en moeten worden verwijderd.

Om te komen tot de meest effectieve reiniging protocollen voor uw cleanroom, moet u beslissen wat uw primaire doel is; is het om deeltjes te controleren of de controle van de biologische belasting (bioburden)?

Deeltjes Controle

Een veelgebruikte techniek om een ​​cleanroom oppervlakte schoon te maken is een ‘wet clean’. Hiervoor wordt er meestal een geïmpregneerde doekje en cleanroom ontsmettingsmiddel of reinigingsmiddel gebruikt.

De fysieke daad van het afvegen van een cleanroom oppervlakte  zal een aantal deeltjes verwijderen. Als het doekje en de oppervlakte nat zijn, worden er meer deeltjes losgemaakt en verwijderd.

Controle Bioburden

Om de biologische belasting (bioburden) in uw cleanroom te controleren, heeft u de juiste cleanroom  desinfecterende middelen nodig. Dit zijn chemische stoffen die eigenschappen bevatten die micro-organismen doden. U zult waarschijnlijk twee of meer ontsmettingsmiddelen in rotatie moeten uitvoeren en daarom heet het proces van het doden van micro-organismen in de cleanroom ‘rotational cleaning’ genoemd.

Voor meer informatie over het reinigen van een cleanroom, kunt u contact met ons opnemen of onze webshop bezoeken: www.cleanroomshop.com voor onze ‘consumables’divisie.

Contactaanvraag

Contactaanvraag

Download onze nieuwe interactieve brochure nu meteen!